Soovitusi ilusate perepiltide tegemiseksFew things to keep in mind to make good family photographs

Sitting on my mom
4/5 - (1 vote)

Ajapikku on välja kujunenud kindlad põhimõtted ilusate fotode tegemiseks. Neid soovitusi on päris palju ja iga fotograaf võib neid jälgida sihilikult või loomulikult, neid iseendale teadvustamatagi. Ei saa ütelda, et alati peab kõike tegema reeglite järgi, küll aga saab tõdeda, et kõige ilusamatel piltidel on mõningaid ühiseid tunnuseid. Seepärast olengi kokku otsinud häid soovitusi ja siia kirja pannud need kümme, millest minul endal kasu on olnud.

  • Väljas pildistades väldi erku keskpäevast valgust. Väldi, et pildistatavad peaksid vaatama otse päikese poole. Kui tahad pildistada vastu päikest, siis saad täitevälgu abil natukene valgust juurde anda, et näod ei jääks pildil liiga tumedad.
  • Jälgi, et kõigil oleksid pildistamise hetkel silmad lahti – lihtne sõnades, kuid raske tavaelus.
  • Püüa tabada loomulikku naeratust – selleks on kasutusel igasugused kavalad nipid, et pildistatavad naerma ajada. Vahel piisab sellest, et fotograaf ütleb mõne naljaka sõna või lause. Muidugi võib fotograaf olla vajadusel ise nii ilmekas või naljakas, et teda vaadates tuleb lihtsalt naeratus näole 🙂
  • Pereliikmete vahele ei tohiks jääda liiga suuri vahesid – nii koondub pildi vaataja tähelepanu sinna kuhu vaja ja ühtlaselt.
  • Võimalusel pildista suure avaga, et taust jääks uduseks – sobilik, siis kui kõik inimesed on sinust sama kaugel. Siis ei jää kellegi nägu uduseks.
  • Püüa leida selline kompositsioon, et ei jääks muljet liigsest poseerimisest ja et pildistatavad tunneksid end loomulikult ja mugavalt – nii jääb foto loomulik ja ilus.
  • Varu pildistamikeks piisavalt aega – see on tähtis, sest kiirustades üritab fotograaf pilte kiiresti purki saada ja võib nii kaotada kvaliteedis. Pildistatavatega piisavalt koos viibitud aeg võtab esialgse suure pinge maha ning nii saab loomulikumad fotod.
  • Pildista alati võimalikult madala iso-ga – kaamerad on erinevad, kuid tavaliselt kaotad oluliselt kvaliteedis juba kõrgema valgustundlikkusega kui iso 400.
  • Pildistatavad võiks asetseda fotograafi suhtes väikese nurga all, mitte päris otse. Kui on palju inimesi, siis need, kes paiknevad pildi servade pool, võiks olla kergelt kallutatud fotograafi ja pildi keskme poole.
  • Kui klassikalised poseeritud pildid on tehtud ja aega jagub võid lasta perel olla mõnda aega vabalt omaette ja paluda piltnikust mitte välja teha. Nii saad mõned spontaansed pildid, mis jäävad hiljem perele ilusaks mälestuseks.Grandmother is tickling grandfather

Veebis on olemas palju näiteid erinevatest vahvatest perepiltidest. Toon mõned viited, kust võib leida perepiltide tegemiseks häid mõtteid:

http://www.antsmagazine.com/photography-2/40-great-ideas-for-family-photography/ – 40 ideed perepildiks

Blogis kasutatud pildid:

© Frenk And Danielle Kaufmann | Dreamstime.com

This article is available in estonian language only.

Lisa kommentaar


*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *